Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Week van de schildklier.

Geschreven door Power Slim op May 21, 2012

Het is de week van de schildklier. Naar schatting zijn er in Nederland 150.000 tot 300.000 mensen die een schildklieraandoening hebben, maar dit niet weten. Symptomen zijn weinig energie, het koud hebben, niet transpireren als het warm is en zomaar afvallen of aankomen. Er zijn deze week in ziekenhuizen door het hele land informiestands te vinden.

In de Week van de Schildklier staat dit jaar het thema 'Schildklier en het Hart' centraal. Het schildklierhormoon heeft ook grote invloed op het hart- en vaatstelsel. Mensen die niet of niet voldoende worden behandeld voor een schildklieraandoening moeten extra alert zijn. Zij hebben een verhoogde kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Schildklier Organisatie Nederland wil meer bekendheid geven aan de relatie tussen de schildklier en het hart. In de Week van de Schildklier verschijnt een speciale folder en in een uitgave van het nieuwe magazine Schild wordt aandacht besteed aan dit onderwerp. De website www.weekvandeschildklier.nl geeft achtergrondinformatie.
May 21, 2012 om 06:26
Ik heb al jaren een traagwerkende schildklier,nooit is me verteld dat het nooit zweten daar ook vandaan kwam.
Onbekend
May 21, 2012 om 15:16
mijn vader had een traagwerkende schildklier.... afgelopen november door een hartstilstand overleden.... zou het dan verband hebben gehad met elkaar?? hij was nog maar 55 jaar.
September 21, 2013 om 12:37
mijn schildklier werkt niet meer door een stomme ongeneeslijke ziekte nl. Lupus. Ze wordt in gang getrokken door medicatie en dat lijkt te werken. Soms ben ik bang door mijn extreme diëten dat ik er slecht aan doe het het alleen nog maar erger maak.
March 14, 2014 om 04:25
ik zit nog in het uitspiegelings traject voor de medicatie (Thyrax) volgende week moet ik er weer bloed voor laten prikken, op dit moment slik ik 5 pillen per dag ervoor. de verwachting is dat ik daarna er weer wat meer bij ga krijgen. weet iemand hoeveel het maximum is van de toegestane pillen per dag? helpt t om af te vallen als je schildklier klachten hebt?kan dat helpen te voorkomen dat de schildklier nog verder achteruit gaat?
September 25, 2016 om 12:58
Ik heb ook een traagwerkende schildklier en daarnaast een tekort aan bijnierhormoon.
Dit heeft heel wat gevolgen voor mij en schommelingen in mijn gewicht is een van die gevolgen.
Ik zit met dezelfde vraag namelijk is afvallen wel mogelijk als je schildklierklachten hebt?
En weet iemand of er speciale diëten zijn voor schildklierpatiënten?
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Meer over Power Slim

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Rubrieken

Trefwoorden